קפה בחמש באפקה

הפעם פגישה מרתקת בסימן החדשנות . אני מזמין אתכם להרצאות:

שלמה בריימן מנכ"ל חברת נמלי ישראל 

יציג את פרויקט "לילה טוב" – מיזם שנועד לקדם הסטת תנועות משאיות ומכולות אל נמלי הים לשעות הלילה. מטרת הפרויקט הינה  ניצול מיטבי של תשתיות נמלי הים במשך כל שעות היממה, התייעלות של השרשרת הלוגיסטית, המניעה את הסחר הישראלי והקלה בעומסי תנועה בשעות היום בכבישי הארץ ובשערי הנמל , באמצעות הסטת תנועת מובילים משעות השיא ביום לשעות הלילה, כל זאת,  לתועלת המשק ולרווחת המגזר העסקי כולו.

הפרויקט הוא פרי יוזמה של משרד התחבורה  והבטיחות בדרכים ושל חברת נמלי ישראל , המנהלת ומממנת את הפרויקט , שמתבצע בשיתוף פעולה עם חברת נמל חיפה. במיזם הניסיוני המתקיים בשלב זה בנמל חיפה, משתתפים גופים מכל שרשרת האספקה-    חברות התובלה : תבור שאן חרוד, גליל מערבי, פרידנזון , נועה הובלות ועוד.  מסופים עורפיים למכולות  – נפטון, גל מרין , אמקו ים ואוברסיז קומרס.  שורה של מפעלים החליטו להשתתף במיזם, בהם – חיפה כימיקלים, נילית,  פלזית, תמה, פוליגל, אבן קיסר , מילובן ואחרים.

 

רונית גנון סמנכ"לית yes

 

תציג מהלך שנוהל בשלוש השנים האחרונות בyes הנקרא "חווית לקוח". המהלך שינה את הפריזמה האירגונית בכל הקשור "למה הלקוח מצפה" מהמוצר והשירות ופירט תהליכים בו זוהו פערים משמעותיים בציפיות. במהלך זה נוצרו קבוצות עבודה שנכנסו לתהליכי שיפור תשתיתיים ושירותיים. מהלכים אלו עירבו קבוצות מולטי-דיסיפלינריות של עובדים ומנהלים שלקחו אחריות על תהליכים אילו, שיפרו את השירות וכמובן את מבנה העלויות מהלכים אילו נתמכו לאורך השנים בעיקר על כלי LEAN וכלים לחשיבה יצירתית

 

ד"ר שי רוזנס ראש המחלקה להנדסה וניהול מערכות שירות 

 

יציג שיטה מקובלת בעולם ,שמשום מה לא עלתה לישראל , היא דינמיקת המערכות (System Dynamics)  השיטה פותחה בארה"ב ב MIT, על ידי פרופ׳ פורסטר. שיטה זו  מאפשרת

לבחון השפעה של החלטות ניהוליות על המערכת? בחינה של  תסריטים שונים ? למשל, בחינת ההחלטה על הכנסת מוצר או שירות חדש, או כיצד להתמודד עם שינוי הרגולציה בענף התקשורת המשנה את תנאי התחרות. החלטה ניהולית יכולה להיות צמצום הצוות נותן השירות, או שיפורים טכנולוגיים או כיוון ניהולי אחר. מהי הדרך הנכונה לפעול?

השיטה מתמקדת במידול מערכות מורכבות, כשהייחוד בגישה הוא השימוש בלולאות משוב התומכות בתהליך קבלת החלטה. אבני היסוד של השיטה הם מרכיבים הנקראים מאגרים וזרמים. באמצעות המרכיבים הללו ניתן לתאר כיצד המערכת בנוייה וכיצד המרכיבים השונים משפיעים זה על זה. ניתוח הבעייה מתבצע באמצעות סימולציה ממוחשבת המאפשרת בדיקה של תסריטים רבים בסגנון של "מה יקרה אם" . . יישום גישה זו יכולה לסייע רבות בהבנה כיצד המערכת משתנה במשך הזמן, ומהן ההחלטות הנכונות שהארגון צריך לקבל.

 

לפרטים נוספים ניתן להקיש כאן

הצטרפות לקבוצה ב LinkedIn

לקבלת עידכונים סמנו לייק בעמוד הפייסבוק שלי

לפרטים על התוכנית להנדסה וניהול מערכות שירות

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s